A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

 

 

 

A leggyakoribb lábfájdalmak

A láb fájdalma egy nagyon gyakori probléma. A lábfejben 26 csont és 33 ízület, emellett több mint 120 izom, valamint szalagok és idegek találhatók. Minden egyes lépés olyan erőkifejtést jelent a lábfejünkre, amely testsúlyunk két-háromszorosának felel meg.

index

Azon túlmenően, hogy a láb eleve óriási terhelésnek van kitéve – a fokozott terhelés, például a sok állással és járással nehezített munka további terhelést jelent számára. A korral a talp kiszélesedik, a lábfej megsüllyed, a sarok alatti zsírszöveg csökken, a bőr szárazabbá válik, ez terheli a lábat. Nőknél a magas sarkú cipő viselése szintén tüneteket okoz.

Túlsúly esetén a talpra nehezedő nyomás növekedése, vagy a terhesség okozta súlynövekedés szintén okozhatnak lábfájdalmakat, keringési zavarok, cukorbetegség szintén. Bizonyos sportok, vagy például a tánc ugyancsak túlterheli a lábat. Vannak olyan alkati tényezők (lábforma, tengely jellegzetességek, ízületi lazaság), amelyek járáskor vagy sportoláskor olyan korrekcióra kényszerítik a lábat, amelytől fájdalmas panaszok kialakulásához vezetnek.

A leggyakoribb problémák:

  1. Talppárnák fájdalma
  2. Bütyök, kalapácsujj
  3. Sarokfájdalom
  4. Achilles-ín fájdalma
  5. Bőrkeményedés, tyúkszem

A sarokfájdalom oka legtöbb esetben a sarokcsonton lévő kinövés vagy a talpi kötőszövetes lemez gyulladása. Az egyedi talpbetét és helyi gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító kenőcsök használata segíthet ilyen esetekben.

Tyúkszem kezelése: ha nem súlyos az elváltozás, akkor gyógyszertárakban kapható speciális puhító krémekkel, ecsetelőkkel és tapaszokkal még orvosolható a probléma, de krónikus esetben bőrgyógyászhoz kell fordulni.

A lábfájdalom teljes mértékben sajnos nem megelőzhető, de a tünetek megjelenése vagy súlyosbodása késleltethető.

A leghatékonyabb megoldás minden esetben a kényelmes, megfelelő anyagú és kiképzésű cipő.

Ortopéd szakvizsgálatunkon előre egyeztetett időpontban, várakozás nélkül kaphat segítséget, keressen minket bizalommal!

ortopéd, cipő, lábbeli, cipészet, Nyíregyháza, komfort, egészség, méret, cipőgyártás, gyártás, készítés, kiszállítás, egyedi, divatos, gyógycipő, gyógyászat, cipőkészítés

Untitled 1 png